Domowe tajskie jedzenie dla biegacza - zielone curry z kurczakiem
Zielone curry z kurczakiem fot. D.Szymborska |
Dalej jest pod wrażeniem przepisów z warsztatów w CookUp. Dania tajskie
coraz częściej w innych odsłonach, niż te proponowane przez mojego ulubionego
Kena Homa. Tym razem przepis z warsztatów ale zmodyfikowany.
Dodałam kurczaka,
którego usmażyłam na oleju z orzeszków ziemnych i doprawiłam olejem sezamowym.
Dzięki temu uzyskałam jeszcze bardziej białkowe danie. Gotowałam według
przepisu Dominiki, tylko podwoiłam ilość składników. Jeżeli chodzi o kurczaka
to na 3 głodne osoby poszło około 450g mięsa.
Smacznego biegowego i
regeneracyjnego dla tych co dochodzą do siebie po maratonie!
A ja właśnie sobie uświadomiłam, że mieszkam rzut beretem od Warszawskiej Akademii Kulinarnej...
OdpowiedzUsuń