Koktajl z awokado - Biosfera
Tym razem o koktajlu, którym można się najeść na pół dania. Trudno o
coś bardziej kalorycznego – połączenie awokado z mlekiem skondensowanym.
Smakuje wybornie.
Z awokado to jest tak, im bardziej dojrzałe tym lepsze. Taki
power koktajl serwują w Biosferze przy Odyńca. Inna sprawa, że ceny koktajlów
są bardzo wysokie. Tak było odkąd pamiętam (nie chodzi mi o samą Biosferę ale o
inne kawiarnie z koktajlami).
Dlatego warto czytać starannie menu, dopytać
kelnerki, wypić jeden na miejscu i potem eksperymentować, że swoim blenderem.
Koktajle są pyszne! Do jutra w kioskach jest RW z 6 super przepisami na
koktajle dedykowane biegaczom.
Smacznego biegowego!
Uwielbiam awokado i sama komponuję sobie koktajle.
OdpowiedzUsuńA dojrzałe to jest już rozkosz.
Specjalnie w tym celu chowam je w torebkę z papieru i do szuflady.
Miłego dnia!
Ja też czekam aż dojrzeje:) przyjaciółka opowiadała, że w Brukseli można kupić awokado i mango z naklejką, prosto do zjedzenia - takie z samolotu. Jest droższe ale dojrzałe...szkoda, że u mnie tak nie jest....
UsuńSzklanka mleka, osiem mrożonych truskawek (z braku tych prawdziwych, świeżych), jeden banan, solidna łycha mascarpone, garść łuskanych pestek ze słonecznika. Ciach w to blender, ukręcić na jednolitą papkę i wcinać! :)
OdpowiedzUsuń