25 kwietnia 2013

Koktajl z awokado - Biosfera


 
Koktajl fot. D.Szymborska
Tym razem o koktajlu, którym można się najeść na pół dania. Trudno o coś bardziej kalorycznego – połączenie awokado z mlekiem skondensowanym. Smakuje wybornie. 

Z awokado to jest tak, im bardziej dojrzałe tym lepsze. Taki power koktajl serwują w Biosferze przy Odyńca. Inna sprawa, że ceny koktajlów są bardzo wysokie. Tak było odkąd pamiętam (nie chodzi mi o samą Biosferę ale o inne kawiarnie z koktajlami). 

Dlatego warto czytać starannie menu, dopytać kelnerki, wypić jeden na miejscu i potem eksperymentować, że swoim blenderem. Koktajle są pyszne! Do jutra w kioskach jest RW z 6 super przepisami na koktajle dedykowane biegaczom. 

Smacznego biegowego!

3 komentarze:

  1. Uwielbiam awokado i sama komponuję sobie koktajle.
    A dojrzałe to jest już rozkosz.
    Specjalnie w tym celu chowam je w torebkę z papieru i do szuflady.
    Miłego dnia!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też czekam aż dojrzeje:) przyjaciółka opowiadała, że w Brukseli można kupić awokado i mango z naklejką, prosto do zjedzenia - takie z samolotu. Jest droższe ale dojrzałe...szkoda, że u mnie tak nie jest....

      Usuń
  2. Szklanka mleka, osiem mrożonych truskawek (z braku tych prawdziwych, świeżych), jeden banan, solidna łycha mascarpone, garść łuskanych pestek ze słonecznika. Ciach w to blender, ukręcić na jednolitą papkę i wcinać! :)

    OdpowiedzUsuń

On Egin znaczy smacznego Topa na zdrowie! A TRI to triathlon! Czyli o tym wszystkim jest ten blog!
Dziekuję bardzo za komentarz.

zapraszam również na facebook:) https://www.facebook.com/oneginetatopa