5 grudnia 2014

Ładne smakuje lepiej - szybka jajeczna przekąska

Jajka sadzone ze szczypiorkiem i pomidorkami fot. D.Szymborska


Niby to samo a inaczej. Od jakiegoś miesiąca dużo większą wagę przywiązuję do tego jak sama sobie „podaję” jedzenie. Innych domowników oczywiście to też dotyczy.

Po kilku tygodniach takiego dbania o szczegóły doszłam do następujących wniosków:

·      Zastanawianie się nad tym, który talerz wybrać do podania, nawet najzwyklejszych dań sprawia mi radochę,
·      Śliczne, albo przynajmniej dużo ładniejsze podanie tego samego makaronu sprawia, że smakuje on lepiej,
·      Jem mniejsze porcje, bo nie potrafię ślicznie „wyserwować” michy makaronu a co innego z porcją średniej wielkości to mi wychodzi!

·      To prawda, że je się oczami, a zdjęcia moich „zwykłych” dań przypominają ich smak i oddają klimat smacznego posiłku, dużo bardziej, niż te „zwykłe”,
·      Udaje mi się trzymać zasady – szybka fotka – wciąż jem ciepłe jedzenie a nie stylizuję zdjęć wystygniętej zupy!

Dlatego zwykłe jajka sadzone ze szczypiorkiem i pomidorkami koktajlowymi są już wspomnieniem, ale za to jak smacznym i ślicznym!


6 komentarzy:

  1. o tak .. ładne faktycznie smakuje lepiej :) Ślicznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. i udaje mi się trzymać zasady - nie robię zdjęć zimnemu jedzeniu! no chyba, że to zimna płyta :)

      Usuń
  2. pięknie wygląda ! podkradam pomysł na jutrzejsze śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak, tak w sobotę świetnie się sprawdzi jak się nie trzeba śpieszyć.....

      Usuń

On Egin znaczy smacznego Topa na zdrowie! A TRI to triathlon! Czyli o tym wszystkim jest ten blog!
Dziekuję bardzo za komentarz.

zapraszam również na facebook:) https://www.facebook.com/oneginetatopa