Ładne smakuje lepiej - szybka jajeczna przekąska
Jajka sadzone ze szczypiorkiem i pomidorkami fot. D.Szymborska |
Niby to samo a inaczej. Od jakiegoś miesiąca dużo większą wagę
przywiązuję do tego jak sama sobie „podaję” jedzenie. Innych domowników
oczywiście to też dotyczy.
Po kilku tygodniach takiego dbania o szczegóły doszłam do następujących
wniosków:
·
Zastanawianie się nad tym, który
talerz wybrać do podania, nawet najzwyklejszych dań sprawia mi radochę,
·
Śliczne, albo przynajmniej dużo
ładniejsze podanie tego samego makaronu sprawia, że smakuje on lepiej,
·
Jem mniejsze porcje, bo nie
potrafię ślicznie „wyserwować” michy makaronu a co innego z porcją średniej
wielkości to mi wychodzi!
·
To prawda, że je się oczami, a
zdjęcia moich „zwykłych” dań przypominają ich smak i oddają klimat smacznego
posiłku, dużo bardziej, niż te „zwykłe”,
·
Udaje mi się trzymać zasady –
szybka fotka – wciąż jem ciepłe jedzenie a nie stylizuję zdjęć wystygniętej
zupy!
Dlatego zwykłe jajka sadzone ze szczypiorkiem i pomidorkami
koktajlowymi są już wspomnieniem, ale za to jak smacznym i ślicznym!
o tak .. ładne faktycznie smakuje lepiej :) Ślicznie :)
OdpowiedzUsuńi udaje mi się trzymać zasady - nie robię zdjęć zimnemu jedzeniu! no chyba, że to zimna płyta :)
Usuńświetne:)
OdpowiedzUsuń:)
Usuńpięknie wygląda ! podkradam pomysł na jutrzejsze śniadanie :)
OdpowiedzUsuńtak, tak w sobotę świetnie się sprawdzi jak się nie trzeba śpieszyć.....
Usuń