Jaglanka z rukolą i jajkiem na szynce
Pysznie i bez dodatkowego tłuszczu fot. D.Szymborska |
Kolejne wariacje jaglankowe. Tym razem walec - jaglanka wymieszana z siekaną rukolą,
włożona do foremki tak by jeść nie tylko pyszną kaszę ale też ładną formę. Do
tego jajko też z foremki na chipsach z szynki serrano.
Taka alternatywa do frankfurterek z bagietką. Bardzo smaczna wersja. Na
gorąco, ślicznie i do tego szybkie do przygotowania.
Ostatnio wszystko jest szybkie do przygotowania, bo jakoś dużo rzeczy
jest do zrobienia a zależy mi na tym, by jedzenie dalej było smaczne. Ba jak
się odchudzam to tym bardziej jedzenie musi być wyraziste bo a) porcje mniejsze
b) jedzone w równych odstępach czasu – trzeba się nim maksymalnie nacieszyć!
A w weekend w Walentynki On The Run, a w niedzielę City Trail….jest co
biegać!
Składniki:
·
1 jajko od wybieganej kury,
·
garść rukoli (umyta, posiekana),
·
50g kaszy jaglanej (po
ugotowaniu).
Przygotowanie:
Potrzebne są dwie teflonowej patelnie – na jednej smażymy jajko i
szynkę na drugiej podsmażamy ugotowaną wcześniej jaglankę.
Jest trochę zabawy z podaniem tego w walcowatych formach, ale przecież
jemy też oczami!
o wow wygląda to że mniam ;-)
OdpowiedzUsuń:) na szczęście nie tylko wyglądało ale też smakowało :)
Usuń