Kuchnia, Historyczne przepisy, smaki, tradycje
Kupiłam gazetkę, niestety niecałe 8PLN mogłam wydać lepiej. Skusiła mnie
okładka, przejrzałam pobieżnie i włożyłam do koszyka obok pieczarek, śmietany i
szalotek.
Zakup delikatnie mówiąc nietrafiony. Naiwnie pomyślałam, będą jakieś
stare przepisy, przygotuję coś co jadło się przed wiekami. Przepisy są, tyle,
że wzorowane na tradycyjnych, czyli tak naprawdę NIC. Kilka ze starych książek
kucharskich, do tego trochę tekstu (starannie napisany, z przypisami, ale ciężko
to się czyta, bo bywa nudnawy).
Drugiego zeszytu z tej serii na pewno nie kupię. A szkoda, bo takie
stare przepisy zebrane w jednym miejscu to by było przydatne, można by coś
nowego/starego ugotować.
Ponieważ staram się znajdować dobre rzeczy (albo w tym przypadku
uzasadnić wydanie 7,99PLN) to doceniam to, że w historycznym zeszycie znalazły
się zdjęcia zrobione na zamówienia a nie z biblioteki internetowej. To chyba
jedyna dobra rzecz jaką mogę napisać….ale zawsze „coś”.
Nasza Historia, Wydanie
Specjalne, Nr 1/2015, Kuchnia Historyczne przepisy, smaki, tradycje
Komentarze
Prześlij komentarz