TRYB JASNY/CIEMNY

Grillowane oscypki z jamon’em serrano

Ot oscypki fot. D.Szymborska


Multikulti – oscypek zawinięty w jamon. Pysznie! Mocno słono bo i oscypek i jamon serrano do słodkich nie należą. Rozgrzewająco bo wszystko gorące, prosto z piekarnika.

Składniki:

·      Dwa oscypki,
·      2 plastry szynki serrano,
·      2 wykłaaczki.



Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do stu stopni. Na aluminiowej podkładce grillowej ułożyć oscypki, piec je około 5 minut, następnie zawinąć w szynkę i piec kolejne 5 minut.

Można podawać bez żadnych dodatków albo z żurawiną albo jarzębiną – ani tego ani tego nie było w domu, ale sam zapieczony oscypek smakował wybornie!


Szybkie w przygotowaniu, dostarczające dużo energii. A wszystko po to by mieć energię na 29.061KM Alpe d’Huez…..ale o mojej jeździe to będzie w oddzielnym poście.

Komentarze

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa