24 listopada 2014

Jajoburger - dietetyczna przekąska w 10 minut

Jajoburger - widok z góry fot. D.Szymborska


Ostatnio rządzą proste przepisy! Dodatkowo te z cyklu – nie wyrzucam jedzenia wszystko zjadam co kupię! Zostało trochę szpinaku, było jajko wystarczyła foremka do wycinania ciastek i taki szałowy jajoburger trafił na talerz a potem do żołądka!

Zero tłuszczu! Serio! Wszystko smażone na patelni teflonowej, do tego jajko od wybieganej kury i jest super smacznie, zdrowo i energetycznie!




Jajoburger widok z boku fot. D.Szymborska


Składniki (dla jednej osoby):

·      2 kromki pieczywa tostowego, ja wybrałam wieloziarniste bez konserwantów,
·      1 jajko od wybieganej kury,
·      2 garście szpinaku w liściach (świeżego),
·      pieprz i sól.

Przygotowanie:

Żeby uzyskać tak szałowy jajowaty wygląd dania koniecznie trzeba mieć foremkę w kształcie koła – to w niej usmażymy jajko i to nią wytniemy koło w kromce pieczywa tostowego.


Szpinak usmażyć na patelni, doprawić. Na drugiej patelni ułożyć foremkę i wbić do niej jajko, doprawić. W tym samym czasie stostować dwie kromki. Delikatnie wyciągnąć jajko z foremki, drugą stroną, foremki wyciąć koła w chlebie. Ułożyć na jednej kromce szpinak, potem jajko, przykryć drugą kromką – PYCHA!

3 komentarze:

  1. tk maxx! piękny talerz! Żałuję, że tylko 1 wzięłam :(

    OdpowiedzUsuń
  2. Jajo burger wygląda przepysznie ;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Rzeczywiści mega szybkie danie, mi zajeło niestety 15 minut :(


    http://fitfunmamarun.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

On Egin znaczy smacznego Topa na zdrowie! A TRI to triathlon! Czyli o tym wszystkim jest ten blog!
Dziekuję bardzo za komentarz.

zapraszam również na facebook:) https://www.facebook.com/oneginetatopa