19 listopada 2014

Twarożek ze szczypiorkiem – inaczej

Szczypiorkowy słoiczek twarożkowy fot. D.Szymborska


W jednej z kawiarni sałatki podają w słoikach, Grzesiek Miśta w Poziom511 wędził figi w zamykanym słoiku… A wszystko po to by zwyczajną rzeczy – sałatę podać tak by zaskoczyła klienta.

To czemu samej siebie nie zaskakiwać? Chwila moment i mamy coś dużo bardziej atrakcyjnego przed sobą na stole!

Tan sam twarożek tyle, że zapakowany do słoiczka – voila – śniadanie fusion (co najmniej).

I tak sobie zaczynam dzień! Miło, przyjemniej i w ciepłym domu z którego trzeba będzie wyjść….




Ciepłe bułeczki z twarożkiem nałożonym ze słoika - PYCHA! fot. D.Szymborska


Składniki (dla dwóch osób i do dwóch słoiczków):

·      100g sera białego tłustego,
·      siekany szczypiorek,
·      sól i ewentualnie biały pieprz (nie może być kolorowy ani czarny bo będzie to brzydko wyglądało!),
·      śmietana w pudełeczku – kilka łyżek.

Przygotowanie:

W dużej misce wymieszać twaróg, śmietanę i szczypiorek, dosolić do smaku. Podawać w niskich słoiczkach!


2 komentarze:

  1. Super pomysł z tym słoiczkiem ;p Gdyby ktos podał mi tak jedzonko w restauracji to byłabym nieźle zdziwiona

    OdpowiedzUsuń

On Egin znaczy smacznego Topa na zdrowie! A TRI to triathlon! Czyli o tym wszystkim jest ten blog!
Dziekuję bardzo za komentarz.

zapraszam również na facebook:) https://www.facebook.com/oneginetatopa