Grillowane oscypki z jamon’em serrano
Ot oscypki fot. D.Szymborska |
Multikulti – oscypek zawinięty w jamon. Pysznie! Mocno słono bo i
oscypek i jamon serrano do słodkich nie należą. Rozgrzewająco bo wszystko
gorące, prosto z piekarnika.
Składniki:
·
Dwa oscypki,
·
2 plastry szynki serrano,
·
2 wykłaaczki.
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do stu stopni. Na aluminiowej podkładce grillowej
ułożyć oscypki, piec je około 5 minut, następnie zawinąć w szynkę i piec
kolejne 5 minut.
Można podawać bez żadnych dodatków albo z żurawiną albo jarzębiną – ani
tego ani tego nie było w domu, ale sam zapieczony oscypek smakował wybornie!
Szybkie w przygotowaniu, dostarczające dużo energii. A wszystko po to
by mieć energię na 29.061KM Alpe d’Huez…..ale o mojej jeździe to będzie w oddzielnym
poście.
smażony oscypek - to jest to :-)
OdpowiedzUsuńpysznie:)
OdpowiedzUsuń