TRYB JASNY/CIEMNY

Pappardelle z gorgonzolą i rukolą

Smacznie i ślicznie ot tyle - tak jest jak się wkłada serce w gotowanie to nawet na talerzu się pojawia! fot. D.Szymborska


Moje ulubione makaronowe przepisy to takie, gdzie sos przygotowuje się w czasie gotowania makaronu – idealny na szybką kolację albo obiad.

Dodatki trzeba pokroić i tyle. Dla mięsożerców jest opcja dodania smażonego na oliwie kurczaka. Choć tak naprawdę pomidorki koktajlowe, rukola i gorgonzola wystaczają w zupełności. Smak dania zależy od jakości tych prostych składników – zasada jest prosta im są one lepsze tym lepszy będzie końcowy efekt.




Składniki (1 porcja):

·      75g makaronu pappardelle,
·      6 pomidorków koktajlowych,
·      50g sera gorgonzola,
·      50g liści rukoli.

Przygotowanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Pomidorki umyć i pokroić na ćwiartki. Rukolę umyć i posiekać. Gorgonzolę pokroić w kostkę, lub porwać palcami. Przed odcedzeniem makaronu odlać trochę wody z gotowania. Odcedzić makaron. Wymieszać z rukolą i dodać trochę wody z gotowania. Podawać z pomidorkami, serem. Pyszny, prosty makaron!


Komentarze

Prześlij komentarz

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa